There was an error in this gadget

Monday, June 28, 2010

so soft. so johnson's


  • CEMPAKA cuma cuba2 try contest ni masa tengok link dekat facebook
  • undilah CEMPAKA di sini VOTE
  • yang kelakar masa CEMPAKA mula entered contest ni dia minta hantar gambar receipt as proof of purchase lotion johnson's worth RM15 & above
  • tapi CEMPAKA nak cepat dengan confident nya hantar gambar CEMPAKA posing sakan [ingat peraduan majalah remaja ke apa? dusshh!]
  • so terpaksalah CEMPAKA hantar entry baru. heh ^^

Saturday, June 26, 2010

tik tok tik tok

  • baru2 ni masa CEMPAKA pulang ke malaysia CEMPAKA punyalah panic sebab konon2nya kehilangan jam
  • serata tempat dalam rumah CEMPAKA cari tapi tak jumpa
  • akhirnya, bibik CEMPAKA terjumpa jam CEMPAKA dalam washing machine
  • katanya CEMPAKA lupa keluarkan dari jeans. heh [pop! pop! tampar diri sendiri]
  • tak perlu cerita rupa bentuk lepas jam leather masuk mesin basuh :(


memang dah tak berfungsi :(

  • paling sedih bila CEMPAKA hantar pergi repair, CEMPAKA mintak tukar strap tapi boleh pula salesman tu tanya "oh, brown colour?"
  • padahal warna sebenar strap ialah purple menyala! 
 
rajah di atas menunjukkan seorang gadis memakai jam bewarna purple menyala. warna asal
 
  • masa menunggu flight di airport CEMPAKA macam resah gelisah sebab tak pakai jam
  • jalan2 kedai jam berkenan pula di hati satu jam ni
 
 
kalau strap macam ni bila masuk washing machine tak tukar warna kan?

Friday, June 25, 2010

pajama's party!

  • masa CEMPAKA pulang ke terengganu baru2 ni sungguh tak disangka akan menerima surprise sebegini
  • malam tu aunt CEMPAKA dikenali dengan panggilan ibu ajak CEMPAKA ke hotel primula di terengganu katanya nak jumpa puan sri, kawannya
  • kebetulan mummy CEMPAKA ajak makan dekat coffee house dekat lobby

  • bila CEMPAKA naik lift ke konon2nya bilik puan sri pelik juga keadaan sunyi sepi gelap gelita
  • tiba2 lampu menyala dan semua jerit dan nyanyi "happy birthday!!!" buat CEMPAKA 
  • yang paling menarik bila semua kawan2 yang ada pakai pajama!!
  • rupa2nya mummy dan kawan2 CEMPAKA telah buat surprise birthday party buat CEMPAKA [suwiggggg!]
  • ramai juga yang ada, nasib baik mummy CEMPAKA tempah suite kalau tak, tak muat nak hang out 

    • alangkah terkejut suwigg apabila tengok kek ada gambar CEMPAKA dan kawan2
    • yang paling suwigg dan terharu bila mummy CEMPAKA buat sendiri birthday card buat CEMPAKA
    • lepas tu CEMPAKA mengedarkan goodie bags [yang telah di prepared oleh mummy] kepada kawan2 yang hadir di mana dalamnya berisi slipper yang cute!
    • CEMPAKA pun dapat goodie bag juga, ada sepasang pajama dan slipper tapi lain skit, well.. birthday girl kan :D
    • adik2 CEMPAKA si nayli dan yaya pun ada. rupa2nya sepupu CEMPAKA dan hantar mereka awal2 lagi
    • lepas tu kami makan2 dan minum2 semua sayang nak makan kek sebab ada gambar masing2! hehe :P
    • mummy CEMPAKA siap buat lucky draw lagi untuk siapa yang menang akan dapat breakfast dekat coffee house dengan CEMPAKA [auwww.. macam artis rasanya. haha :P]

    • malam tu lepas mummy CEMPAKA pulang, kami keluar ke bandaraya, ronda2 sambil camwhore lepas tu minum sikit dekat zie's corner
    • bila balik semula ke hotel kami sambung gossip2 sampai pukul 5 pagi
    • CEMPAKA amat mengantuk so tak pergi breakfast pun jadi CEMPAKA bagi saja siapa nak pergi pagi tu
    • lepas bangun tidur kami ke swimming pool main slide dengan macam2 gaya. hehe
    • lepas packing semua pulang ke rumah

    • thanks kepada CR & BP yang sudi buat surprise untuk CEMPAKA
    • korang sangat suwigggg
    • sesungguhnya CEMPAKA sangat terharu dan SURPRISED!
    • credits to: meme, ned, nana, alia, linda, fifa, aima, azwa, fatihah, tun, hasanah, kay
    • and of course last but not least, mummy CEMPAKA, ibu, auntie sandra
    • to mummy : it's not about what you made but it's about the thought you got <3 u
    thanks korang untuk decor yang suwigg :D

     cr & bp cake! siapa yang takde, i miss you guys!

     from goodie bag!


    surprised!! handmade card by mummy
    nampak kah wajah CEMPAKA di sebalik semburan2 surprise tu? 

    Wednesday, June 23, 2010

    lama :(

    • hari ini CEMPAKA bakal pulang ke bollywood
    • penerbangan dari terengganu ke kl pukul 8.20 pagi
    • lepas tu CEMPAKA duduk sorang2 dekat airport sementara tunggu kawan CEMPAKA datang
    • CEMPAKA main laptop sampai habis bateri, cakap phone sampai habis kredit last2 CEMPAKA buat nota pharmacology. [bolehhhhhh takkkk????]
    • lepas kawan CEMPAKA datang, kami pun pergi check in
    • flight yang asalnya pukul 3.10pm delay sampai dekat pukul 5
    • lepas tu akhirnya kami take off tapi tak sampai 30 minit di awangan pesawat kami patah balik [macam u-turn gitu :D]
    • ambil masa 30 minit lagi
    • katanya sebab ada bad weather dekat bangalore
    • dekat airport stay 30 minit lagi sbb refilling fuel
    • lepas tu baru take off betul2 punya pergi bangalore
    • dari pukul 3.10pm waktu malaysia CEMPAKA akhirnya sampai di bollywood ni pukul 10.30pm waktu malaysia
    • nasib baik masa tu kat sini baru pukul 8 jadi rasa awal sikit. hehe

    nasib baik bad weather bukan bad odor :P

    Tuesday, June 15, 2010

    dagu panjang

    • haihh
    • hari ini CEMPAKA tengok cermin
    • baru perasan bahawa CEMPAKA punya dagu yang pendek
    • patut lah nampak macam double chin! [salah dagu pendek lah ni!]
    • haha. macam merungut lah pulak [dusshh! satu tumbukan untuk tidak bersyukur]
    • cuma terfikir kalau CEMPAKA berdagu panjang macam mana ya?
    • kalau hidung panjang macam pinocchio tu orang yang suka menipu :P

    rajah di atas menunjukkan wajah berdagu panjang


    kalau panjang macam ni makan tak perlu guna sudu. 
    nak poke orang pun boleh.
    heh.


    tadi tengok nuffnang yang dah bersawang tu
    macam puding agar2 je.
     

    Sunday, June 13, 2010

    trailer karate kid

    budak silat

    • okay tak kalau malaysia buat cerita pasal budak silat?
    • tapi ramai ke rakyat malaysia yang meminati silat? pelakon terutamanya
    • tapi tak dinafikan kita memang mempunyai barisan handalan silat 
    • kalau dekat hong kong mereka ada jackie chan dan jet li yang jaguh kung fu!

    • haha. okay. mari kita tumpukan kepada niat sebenar CEMPAKA mengemaskini blog yang sudah bersawang ini
    • sabtu lepas CEMPAKA dan roomate CEMPAKA menonton cerita karate kid yang dilakonkan oleh jackie chan [muka dia dalam cerita ni macam dah tua!!] dan jaden smith [anak kepada will smith. muka juga sebijik saling tak tumpah kuah ke nasi!]
    • cerita mengisarkan kehidupan dre parker [jaden smith] yang baru berpindah ke china [begitu jugalah perasaan CEMPAKA apabila terpaksa hidup di negara orang :(] dan jackie chan seorang lelaki tua yang mempunyai asas kung fu
    • basically, jalan cerita ini agak tipical di mana dre selalu dibuli oleh budak sekolahnya yang hebat kung fu dan sejak itu beliau berazam untuk belajar kung fu dan perjalanan usahanya menjadi seorang pelatih kung fu yang berjaya di bawah tunjuk ajar mr. han [jackie chan] dan of course termasuk juga kisah cintan cintun [ada hero, adalah heroin. hehe :P]

    • tapi apa yang CEMPAKA suka mengenai cerita ini ialah sinematografi, skrip, plot dan mesej yang ingin disampaikan sangatkah menarik!
    • suka tengok kegigihan dre yang dari zero to hero. dari seorang budak yang tak tahu apa2 mengenai kung fu hingga boleh menyertai perlawanan!
    • menurut mr han, kung fu is just about what you're dealing with your life everyday
    • selama seminggu masa mula2 dre belajar kung fu, mr han hanya menyuruhnya mengambil, memakai dan menyangkut jacket
    • tapi siapa tahu rupa2nya itu lah asas ke pada pegerakan sebuah kung fu!
    • it's not about winning or lost but it's about gaining respect, and they'll leave you alone
    • tak boleh lah nak cerita semua kan, kenalah tengok Karate Kid!


    karate kid. MUST WATCH!
    selamat menonton