There was an error in this gadget

Sunday, September 12, 2010

raya di perantauan

  • walaupun beraya di perantauan buat pertama kalinya
  • CEMPAKA tidak lah rasa seperti yang dijangka
  • sambutan aidilfitri berjalan dengan meriahnya walaupun ada exam minggu depan
  • mula2 kami sembahyang raya di surau IMS
  • kemudian bergambar dan santapan kecil2an oleh pihak IMS
  • lepas tu kami makan jamuan batch 3 dimana semua orang potluck masak lauk yang sama
  • ada kari ayam, ayam masak merah, kek chocolate dan sebagainya
  • kemudian kami ke rumah uniq untuk surprise birthday mcna & anis
  • ada rendang, nasi kapit + kuah kacang, tiramisu cake, choc moist cake dan sudah tentu biskut raya!
  • lepas tu kami ke rumah paden 
  • ada nasi tomato, ayam percik, lontong, lodeh, satay dan kuih muih
  • kami sempat ke rumah kak azie sekejap untuk mee kari dan kuih muih yang lain
  • nampaknya, seronok juga beraya di perantauan kali ini cuma duit raya je takde :D









  • oh lupa, kat bangalore raya lewat sehari
  • ini gambar raya pertama di malaysia


Tuesday, September 7, 2010

decor decor decor



persiapan aidil fitri berbajet rendah



perincian kusyen gebu memberikan sentuhan keselesaan untuk sebuah sofa yang ringkas


penggunaan gambar hitam putih menggantikan penggunaan wallpaper bertemakan suasana klasik dan nostalgia


gabungan stencil-printed curtain dan roman blind memberikan ruang cahaya semulajadi menghiasi kediaman ini



stand lamp yang diperbuat dari thai silk shade menggambarkan sentuhan lembut sudut ini



susun atur aksesori dekor yang ringkas juga boleh menambahkan seri sudut ini


sofa yang diperbuat daripada gabungan 2 biji kerusi makan dan beralaskan selimut ini amat mudah dan berbajet rendah


gantungan jam dinding menghiasi kekosongan ruang latar yang putih polos


perincian corak kuda belang memberikan sentuhan kontra antara kusyen2 yang ada


dua biji tanglung bewarna merah digantung bagi melengkapkan ruang ini


gambaran keseluruhan ruang tamu yang menggunakan dekorasi berbajet rendah
dengan hamparan permaidani yang menjanjikan keselesaan


sambungan dari ruang tamu dengan drawer dan cermin dinding menyempurnakan suasana yang diidamkan

nak balik raya!!



when there're books instead of ketupat lemang as your dish on hari raya, imagine how i feel!

Friday, September 3, 2010