There was an error in this gadget

Thursday, July 29, 2010

di hari minggu ini.. manjakan kulit anda



dengan rumusan pilihan pakar, anda pasti tampak menarik

Monday, July 26, 2010

menghitung hari

menunggu duit elaun singgah di akaunku 

good morning peeps!


rajah menunjukkan contoh suasana di pagi hari

Wednesday, July 21, 2010

sweet 20 uniq!

  • ahad lepas CEMPAKA dan kawan2 CEMPAKA buat surprised birthday party untuk uniq
  • dengan bertemakan suasana picnic, kami telah memilih cubbon park sekali lagi sebagai lokasi. tahniah cubbon park!

homemade birthday cake dengan theme rainbow!


sejurus selepas birthday girl sampai kami terus meluru ke arahnya
best juga macam ala2 miss world bila dapat pakai sash and tiara
oh, sudah tentu diiringi nyanyian happy birthday kami yang sumbang2 manja sambil bawa cake!


handmade birthday card and handmade sash!
setiap seorang bagi kad mini yang di tampal atas kad besar mengikut kreativiti masing2
tekalah yang mana CEMPAKA punya!


sesi nyanyian dan makan2 pula
CEMPAKA ada buat spaghetti tapi rasa tawar sikit mungkin kerana kurang garam atau mungkin kerana CEMPAKA kurang deria rasa. hehe


lepas tu kami main game regu antara 2 kumpulan. [klasik gila game nehh!!! hahaha]
last2 tak ingat siapa menang siapa kalah so sama2 kalah. 
eh, sama2 menang. hehe


bolehkah anda mengenali CEMPAKA disebalik wajah kartun ni?
best jugak jadi kartun kalau kena langgar tak luka, penyek je :P

Tuesday, July 13, 2010

ada apa pada ibu jari

coba anda lihat pada ibu jari dan tangan anda 
apakah simbolik yang ada pada ibu jari tangan anda?


  • kalau tiba2 anda terasa dahaga dan ingin minum air
  • kebetulan pula kawan yang duduk selang 3 baris sebelah anda mempunyai air mineral
  • tunjuk sahaja isyarat ini




  • atau anda sedang menonton movie dan inginkan sesuatu untuk dikunyah
  • contohnya, kacang
  • anda boleh beli kacang jenama ini




  • ataupun tiba2 anda disuspek oleh pihak polis kerana suatu jenayah
  • dan bahan bukti terdapat cap jari yang ingin dikenal pasti
  • anda perlu membuat finger print


  • atau pun jikalau anda sedang belajar fizik tentang arah arus daya
  • anda boleh juga menggunakan formula ini



  • tapi yang paling jelas dan tipikal simbol ibu jari adalah melahirkan perasaan kagum dan "bagus" untuk sesuatu perkara



thumbs up guys!

Thursday, July 8, 2010

east meets west

  • baru2 ni sewaktu menaiki auto dan berhenti di traffic light CEMPAKA terlintas untuk membeli suatu objek yang diisi angin
  • CEMPAKA bertanyakan kepada si penjual tu "how much?"
  • "fee tee rupees" balasnya
  • oh murah teramat sangat sebab 1 objek berisi angin berharga rs15 jadi CEMPAKA beli 2 objek
  • tapi malangnya CEMPAKA tiada duit kecil jadi CEMPAKA memberi not rs100
  • lepas tu si penjual macam mahu berlalu dari situ
  • CEMPAKA pun tanya lah kepadanya "my change?"
  • kata nya, "1 fee tee rupees. 2 handret rupees"
  • kemudian traffic light berubah ke lampu hijau dan auto mula bergerak
  • CEMPAKA pun berpaling kepada gym2 di sebelah "laaa... 50 rupees? aku ingat 15 rupees"
  • auto berlalu kehadapan bersama CEMPAKA yang kebingungan dan meninggalkan si penjual di belakang yang baru untung rs100
  • bila tengok balik objek berisi angin tu macam pelik sebab gabungan yang tak munasabah munasarawak
  • doraemon bertemu mickey mouse? 
  • kalau doraemon bertemu sailormoon takpe juga!

ini lah dia objek berisi angin tu!



muka doraemon tapi perut mickey & minnie mouse
east meets west!