There was an error in this gadget

Tuesday, February 24, 2009

It's a SLAM BOOK

Hey there upper east siders
CEMPAKA here

Ur one and only sources into the scandalous life of IMS' elites

Everyone should be in their "exam mode" now

Since the 2nd IA is coming, I just can feel the burning brain here
But chill babes, study smart not hard =P

And me? I AM in my "exam mode" and still being ANONYMOUS~


Well, it seems CEMPAKA gotta hot stuff to share

It's a SLAM BOOK people!!

So once YOU are invited to be mentioned in it, you are lucky and selected!!

I always know it's a dream come true story so, be ready~






You know you love me

xoxo

Thursday, February 19, 2009

Jodoh Juita Jodoh Jusoh

juita jalan2
juita jumpa jaja
jaja jiran jusoh
jaja jual jem
jaja jerit, "jem!! jem!!"
jaja jalan jengket2
jaja jalan2 jumpa jambatan
jaja junjung jem
jem jaja jatuh
jaja jerit, "jahanam jem!!"
jusoh joging2
jusoh jumpa jaja
jaja jadi jahat
jaja jual jem jatuh
jem jaja jelik
jusoh jelas jaja jangan jual jem jatuh
jaja jelir jusoh
jusoh jeling jaja
jaja jalan2 jatuh jamban
jaja jeluak
jaja jadi jenazah
juita jalan2
juita jumpa jusoh
jusoh jelas, "juita, jelita!!"
juita jawab, "jusoh, jangan jenaka2"
jusoh jenis jaguh
jika jusoh jelas juita jelita, juita jelita
jiwa jusoh jernih
jusoh janji jusoh jaga juita
juita jadi janggal
jusoh jejaka jati
jusoh jelas, "juita, jadilah jodoh jusoh. jusoh jaga juita"
juita jawab, "jusoh jahat! jusoh jadikan jaja jenazah!!"
jusoh jelas, "jembalang jampi jaja jadi jenazah. jusoh jumpa jaja jelir2"


setujukah juita menjadi jodoh jusoh?
sila jawab survey di sebelah ------->

Monday, February 16, 2009

kek batik simple

bahan-bahan

  • butter 1 packet
  • choc powder 1 packet
  • serbuk nescafe 1 sudu kecil
  • telur 1 biji
  • susu pekat 1 tin
  • biskut marie 1 packet

cara-cara

  • panaskan butter dalam kuali sampai cair
  • masukkan choc powder
  • masukkan serbuk nescafe 1 sudu kecil
  • masukkan susu pekat 1 tin
  • masukkan telur
  • kacau sampai pekat dan likat
  • sementara itu patahkan biskut marie
  • tuangkan bahan dalam kuali tadi ke dalam biskut marie yang patah itu
  • sejukkan dalam peti sejuk
  • potong berbentuk dadu apabila keras
  • dan biarkan CEMPAKA rasa =P


cubalah!!

Saturday, February 14, 2009

apa kabar orang kampung, lama sudah tak berjumpa...

Geez. It almost 2 months since i last met my family
And I'm deadly miss you guys :(

It's true and it's hard being far away and have to do all those stuff by myself
I just can't wait to meet you guys this May

This few weeks i kept thinking about home

Those home cook dinner and my own bedroom just driving me crazy
But yeah, everything has a price that you have to pay for

And being abroad, this is what i have to pay. :D
papa
mummy
muaz
nayli & yaya

A Whole New World

I can show you the world
Shining, shimmering, splendid
Tell me, princess, now when did
You last let your heart decide?

I can open your eyes
Take you wonder by wonder
Over, sideways and under
On a magic carpet ride

A whole new world
A new fantastic point of view
No one to tell us no
Or where to go
Or say we're only dreaming

A whole new world
A dazzling place I never knew
But when I'm way up here
It's crystal clear
That now I'm in a whole new world with you
Now I'm in a whole new world with you

Unbelievable sights
Indescribable feeling
Soaring, tumbling, freewheeling
Through an endless diamond sky

A whole new world
Don't you dare close your eyes
A hundred thousand things to see
Hold your breath - it gets better
I'm like a shooting star
I've come so far
I can't go back to where I used to be

A whole new world
Every turn a surprise
With new horizons to pursue
Every moment red-letter
I'll chase them anywhere
There's time to spare
Let me share this whole new world with you

A whole new world
That's where we'll be
A thrilling chase
A wondrous place
For you and me


by
OST Disney Aladdin

minggu mengantuk

  • minggu lalu CEMPAKA melalui hari2 seperti biasa
  • tapi mungkin suatu perkara luar biasa telah berlaku
  • atau mungkin perkara ini memang menjadi suatu sumpahan buat CEMPAKA

  • isnin lalu CEMPAKA membaluti diri dengan pakaian bewarna hijau dan menghadiri kelas praktikal physiology
  • sebelum praktikal dijalankan, sesi penerangan oleh lecturer disampaikan
  • benar dan CEMPAKA akui CEMPAKA agak mengantuk
  • kerna hari itu CEMPAKA tidak tidur langsung di dalam kuliah
  • biasanya, 15 minit sebelum kuliah tamat CEMPAKA akan tidur
  • bukan apa, supaya segar pada kuliah seterusnya, tidaklah mengantuk sangat
  • oleh sebab CEMPAKA tidak tidur, sudah pastilah mengantuk sewaktu praktikal
  • tetapi CEMPAKA tahan jua
  • tetapi entah bila tiba2 lecturer itu berkata "hey the green one over there, sleeping beauty, do you understand what i am talking about?"
  • cis, CEMPAKA terlelap rupanya dan entah bila, CEMPAKA tidak sedar langsung
  • semua memandang CEMPAKA dan seperti jatuh saham CEMPAKA sewaktu itu

  • dua hari seterusnya
  • sewaktu dalam lecture hall
  • CEMPAKA terasa sejuk semacam
  • oleh itu CEMPAKA mengambil lab coat tajaan ganesh lalu menyelimutkan diri
  • selesa rasanya seperti seekor semut berada di atas sekeping roti yang empuk
  • entah bila sejam berlalu
  • rupa2nya CEMPAKA terlelap selama kuliah 1 jam itu
  • tiba2 berjalanlah Dr Murali di tengah2 lorong itu dari depan
  • entah mengapa berliau berhenti di sebelah CEMPAKA
  • tetapi CEMPAKA endahkan sahaja memandangkan kuliah sudah habis
  • namun alangkah terkejutnya CEMPAKA kerana beliau menghampiri CEMPAKA sambil berkata "if you want to sleep in lecture hall, you can bring your own blanket"
  • aduhai, malu benar CEMPAKA dek disaksikan pelajar2 lain yang lalu

  • entah mengapa minggu lepas diklasifikasikan sebagai minggu mengantuk
  • tetapi orang lain tidur juga tidak pernah pula kena marah
  • CEMPAKA cuma terlelap sahaja

Tuesday, February 10, 2009

ain's bday party

Hey there upper east siders
CEMPAKA here
Ur one and only sources into the scandalous life of IMS' elites

Spring is coming everyone
And it seems not only the flowers are budding now
Some might believe in long distance relationship
Yeah, but not all will turn into a happy ending =P

Just like the spring, this long distance relationship is blooming as well
Gosh, did i mention how dAM surprised serAINa all the way from Manipal with the unexpected birthday party?
Yeah, serAINa was totally amazed, no doubt
Along with the red theme, everyone was like a shooting star, sparkled and shined by those outfits

Credit to dAM and friends for giving a wonderful effort to the marvelous decor and style
Not forgetting the superb catering by phee-qa and friends for their astonishing spaghetti
And well done to Fattah and Arif for being the professional party planners

SPOTTED : dAM and serAINa

SPOTTED : Arif and Fattah. Can't even imagine the party without them =P

SPOTTED : Duwe was not only looking for "AYU2" girls but he was about to propose AYUni. err.. terbalik2 =P
SPOTTED : Acap is not a monyet. Acap is the DJ
SPOTTED : New looks. Pjah with the new hairstyle and Dila with the new make up

SPOTTED : Ain the snow white, Queen B, and Rashid the chef =P

SPOTTED : U and J were seen together "mesra2" at the party. Wondering why Mr Hat at the back was spying U? Or he was looking for another girl, the E girl? =P

SPOTTED : Manja, Yen, Zaira and Queen B in red. Pity Yen for being sleepy =P.

SPOTTED : Kozac in new Benneton's boots, Queen B and Ajib not showing the braces. =P

SPOTTED : Oh no, it seems Tika was having a new feeling experiment with Topak? Beware T, you never find out what you gonna be when F found out this =P

SPOTTED : Gosh, Topak was attacking the new victim, Kozac? Teng and Kozac were having affair? Mijah was jealous but trying hard to smile? Acap was not being monyet? And Paan trying hard to be snapped? What a scene..
SPOTTED : Kak Sya, Queen B, Mimi and Dina.


SPOTTED : The "saya-setia-pada-awek-saya-di-Malaysia" boys.

SPOTTED : The wondergirls wannabe. Phee-qa the caterer. MJ the original wondergirl. The screaming Zigot. The serius-"macam-warden" asma. The "mama2" Uniq. The "kenyit2-gaya-ngorat" Putri. The "mesra-rakyat" Tengku. And the gorgeous Queen B.


SPOTTED : It seems like Teng loves the drumstick more than she loves Amir =P


SPOTTED : Ikrey, the "malu2" physio subject. Looking luxury in white fur. Hopefully no more snow cap issue =P

SPOTTED : Queen B and the Form Five. It seems like Form Five is having a new member. =P

SPOTTED : Haris was copying Fattah? Copycat =P

SPOTTED : Ikrey betrayed. He was not even in Batch D.


SPOTTED : Fay and Syaza with SerAINa, the birthday girl. Go babe! You lost 12 kg recently!

SPOTTED : Queen B and Hazrul.

"We must appreciate" Queen B for supplying all those pictures
Yeah, CEMPAKA was also at the party
Lets find out which one is me
But I bet you never find out


You know you love me
xoxo

Thursday, February 5, 2009

sports day, spring 2009

selaku tuan rumah, teng, mijah, sissy & syaza menyediakan dessert yang best

game pertama iaitu chess di mulakan dengan AKMAL yang kelihatan tekun berfikir

akmal menentang niza malam itu dan siapa yang menang? faham2 sajalah

memperkenalkan ratu sudoku, MJ yang agak secretive dan tak bagi siapa2 tiru

kecil2 cili boh, gmah jikalau berfikir pasti meletak jari di bibir, so ayu..

kelihatan seperti membaca surat wasiat, mimi sedang menyelesaikan sudoku

bagaikan PUTRI kisah khayalan yang hidupnya diuji sudoku...

akak zay kita ni bukan sahaja pantas mengayuh basikal malah sudoku juga

"eyh, betul ke soalan sudoku yang duwe bagi ni?", jelas kata hati dal

malam itu, mr ajib menghiburkan kami semua dan CEMPAKA juga ada, tekalah!!

hari kemuncak, tonggak hebat rumah merah, NAZ dan BIHAH

sebelum acara netball bermula, kelihatan uniq sedang warming up sambil tersenyum

memperkenalkan, rumah BIRU

kelihatan ain sedang mengatur strategi tak pun sedang buat gaya "GITU2" ala senario

netball ke rugby? kesian azu samapi terjatuh ayu di gelanggang

demi kemenangan rumah HITAM memohon doa di ketuai oleh balqish

memperkenalkan, rumah HITAM

dia lah pemain, dia lah refree, dia lah ajk kecemasan, dia lah penyiapkan posisi, tak lain tak bukan, AYAM in da house!!

mereka bermain gaya ULTRAMAN

si baju putih geram kerana kalah dicabutnya kasut uniq

si baju putih masih geram akibat kalah, ditolaknya uniq

salikin bukan sahaja ada motor hebat tapi lihatlah ketangkasan mendepakan tangan

duwe yang teramat gembira sampai melayang ala2 superman, kar el



  • sabtu yang lalu bersamaan 1 feb telah berlangsung hari sukan di kolej CEMPAKA
  • tapi hari sukan ini melibatkan batch2 kami dari malaysia sahaja
  • ia merangkumi aktiviti indoor dan outdoor
  • ada juga acara yang diadakan sebelum hari kemuncak 1 feb seperti sudoku, chess, dan badminton lelaki
  • di hari kemuncak pula acara futsal, netball, badminton dan volleyball diadakan
  • pada pagi itu kema menjadi jurugambar tak bertauliah
  • memandangkan CEMPAKA dan kawan2 yang lain bermain netball jadi lebih banyak shot2 di acara netball yang di ambil
  • tapi CEMPAKA agak hairan kerna tak nampak pula mr ikiey pagi itu, entah kemana dia menghilang
  • perlawanan pertama CEMPAKA adalah bersama pasukan hijau
  • CEMPAKA memegang posisi centre ketika itu
  • penat juga kerna terpaksa berlari keliling gelanggang
  • pasukan hijau terdiri daripada uniq, zie, kak ya dan sebagainya
  • kami mendahului pasukan hijau dengan jaringan pertama
  • namun hijau membalas balik dengan hebatnya
  • tapi semangat kami tidak kentar dan akhirnya jaringan 2-2 diperolehi
  • tiba2 tanpa disangka2 pasukan hijau menabah 1 lagi jaringan dan ini menyebabkan kedudukan kami tergugat
  • maka sebaik sahaja uniq memperoleh bola CEMPAKA dari jauh terus menerkam uniq
  • hingga kami jatuh tergolek di court diikuti dengan peserta yang coba merampas bola
  • CEMPAKA tekad, CEMPAKA berazam mahu merampas jua bola it dari uniq
  • maka CEMPAKA terus menggeletek uniq dari belakang namun uniq tetap kemas memeluk bola sambil berkata "aku tahu siapa geletek aku. biaq. biaq. ni bola aku"
  • memandangkan uniq masih kental bak simpul buku sila yang susah di buka, CEMPAKA terus memegang kaki uniq lalu membuka kasutnya
  • tatkala CEMPAKA hampir memperoleh bola dan berazam untuk menjaringkan gol
  • tiba2 dengan gegaran seperti incredible hulk datanglah azian suhana aka ayam dari tepi lalu menghayunkan wisel lalu disumbatkan ke dalam bibir yang diselaputi lip gloss perisa strawberi dan menarik nafas panjang lalu dengan pantas meniup wisel sambil berkata, "masa tamat, hijau menang"
  • betapa hancurnya hati CEMPAKA tika itu
  • di mana pasukan CEMPAKA hampir menang hanya tinggal angan2
  • hibanya tak terkata dek penat lelah larian CEMPAKA seperti air milo yang tertumpah, sayang sekali
  • perlawanan badminton pagi itu terpaksa ditunda kerna kebanyakkan pemain badminton merupakan pemain netball juga
  • maka mereka yang tidak menyertai apa2 dengan lenggang kangkung memasuki dewan
  • apa lagi, mereka turut menghayunkan raket dan bermain sesama mereka
  • ala2 komik anak2 sidek lagaknya
  • jejaka yang bermain futsal tak kurang hebatnya
  • maklumlah semuanya produk gym maverick
  • sudah tentu fit orangnya
  • terdapat juga pemain yang terlalu gembira hingga melompat2 dan hampir melayang
  • hari esoknya pertandingan memasak diadakan
  • rumah hitam dinobat sebagai juara
  • dengan resipi ikan seri pengantin dan ikan seri kayangan
  • mereka tidak ragu2 berkongsi rahsia kejayaan iaitu menonton video di youtube tentang cara2 hiasan yang cantik
  • tahniah kepada kema, kak we dan sebagainya
mungkin sedikit info yang CEMPAKA coba korek mengenai hari sukan ini namun CEMPAKA coba berkongsi semua yang CEMPAKA tahu jikalau nak tahu pasal gosip pula boleh lah tanya mr ikiey xoxo