There was an error in this gadget

Sunday, January 16, 2011

happy birthday papa!!

mohammed azmi ariffin

bollywood meets kpop

  • salam :)
  • baru2 ni CEMPAKA dan kawan CEMPAKA, Nabihah ke new delhi demi semata2 untuk menemui kawan kami yang telah sekian lama tidak bersua muka
  • kawan CEMPAKA ini bernama farah yang dikenali sejak lower form SMKSS yang kini sedang menuntut di korea manakala kawan nabihah bernama alin yang nabihah kenal sejak bangku sekolah juga kini menuntut di tempat yang sama
  • CEMPAKA, nabihah dan alin juga dulu pernah satu sekolah di MRSM pengkalan chepa
  • kecil sungguh dunia ini, maklumat hanya di hujung jari!
sweet sangat alin dan bihah kawan sejak form 1

  • kami dari bangalore ke new delhi menaiki pesawat spice jet tambang murah kala ini
  • tiba di delhi lepas check ini kami ke india gate, tempat cerita hindustan mann patah kaki
  • lepas tu kami jumpa mereka rombongan dari korea di delhi haat
  • malam tu kami ke local market beli souvenirs katanya tapi CEMPAKA join mereka buat inai di tangan
  • selama 2 tahun setengah di india tak pernah buat inai tengok diorg buat inai tiba2 rasa tercabar terus buat juga. haha!

sejuk macam dekat genting dalam 13 C - 15 C

ni lah tempat dalam cerita mann yang patah kaki tu

inai makes you a true indian. hoho

  • esok paginya farah terpaksa pulang awal sebab kehabisan tiket so beli tiket awal sehari pulang ke malaysia
  • kami meneruskan misi ke qutub mina lepas tu ke mall untuk membeli belah dan menabur duit! fuhh, kayalah sangat lah kau

farah terpaksa balik awal, tak sempat gosip2 :(

pabila angin sejuk menusuk tulang temulang

tak kuasa nak masuk sampai dalam, kat luar sudeyhh

hah, borong kau

beli tshirt sehelai, trademark ahh

  • esok pagi kami pulang ke pangkuan masing2, lepas hantar mereka ke airport CEMPAKA dan bihah sempat lagi last minute shopping di mall semalam sebelum pulang ke bangalore
  • banyak sale kot
bila sale, orang macam semut

pokai lah kau

sale sini

sale sana

sini sale

sana sale

sale sale sale

kat sini ada sale

ee yaa ee yaa ohh

banyak lah kau tukar lagu oh mcdonald had a farm

tahniah customer pertama. tak da orang lagi

buat warga bangalore

bye2 delhi. till we meet again!

end of the year, getaway

  • assalamualaikum and hello everyone
  • so yeah, it's been a decade since i've updated my last posts
  • basically this entry is about my family vacation last month which is soooo lasstt yearr
  • but, however i thought that a little update would be okay *wink*


  • this is actually my second trip to london and paris
  • we took off from klia last 24th december and arrived on the christmas morning
  • there were only five of us my papa, my brother, my stepmom, my step brother and me!
  • unfortunately people don't really goofing around on christmas day leaving us literally the only human walking by the streets
  • and of course no one opened their shops and the underground subway were not operating 
  • but for the cabs, yeah they made lots of money


as you can see, there's only me & papa

  • the next morning we went to madam tussuad and didn't expect that we spent the whole day there for the so-called celebrities!
  • we did go for a sightseeing and of course harrods! 


vampire sucks. blood

if only i am, kate middleton~

now throw your money!

  • and the next day we went to paris by eurostar train
  • hmm.. i don't feel like continuing the narrating here, since i got lots of reading to do
  • so, enjoy the pix!


i always love you :)

arc de triomphe

eiffel, i m in love!

buckingham palace

trafalgar square

westminster abbey

big ben

Thursday, December 2, 2010

of assumption and prediction


you cannot judge my LIFE 
because you don't know the JOURNEY


my highest high
and
my lowest low

Monday, November 29, 2010

buka mulut

  • tadi CEMPAKA tengah dinner
  • tiba2 rasa ada sesuatu dalam mulut
  • bila tengok cermin nampak macam vesicle
  • ingatkan ulcer tapi bukan sebab tak sakit
  • dulu2 masa posting surgery pernah nampak case ni
  • sekarang bila kena tak sure pula
  • terus google, macam sama je
  • nak buat macam mana?


lepas google lebih kurang macam ni lah kot. :(

Saturday, November 27, 2010

talented!

kena prank!

  • semalam CEMPAKA tengah sembang2 dekat belakang lecture hall sebab lecturer tak masuk lagi
  • lepas tu tiba2 jasad terhenti sebab ada orang calonkan jadi wakil MSA
  • serious CEMPAKA tak tahu apa apa pun
  • terkejut beruk rasanya. kena prank. 
  • so malam ni tibalah masanya untuk bermanifesto lah konon2nya
  • dulu kat sekolah CEMPAKA bukanlah type2 manifesto utk bwp/ldp segala, yang fly breakfast roti canai adalah
  • memang tak ada pengalaman langsung
  • CEMPAKA tanya lah kena pakai baju apa, ramai yang cakap baju kurung
  • tengok2 CEMPAKA seorang sahaja yang pakai baju kurung. kena prank lagi :(

Thursday, November 18, 2010

nilai sebuah kecantikkan

  • tiba2 CEMPAKA terfikir sewaktu melihat ragam manusia yang seribu satu macam jenisnya
  • apakah nilai kecantikkan di mata seorang homosapiens?
  • memang benar pandangan pertama kita bila melihat suatu wajah yang cantik tidak kira lelaki mahupun wanita yang tersangat indah memberikan sebuah persepsi terhadap individu tersebut
  • ada yang berwajah garang, monyok, ceria dan ada juga yang cakap muka kaya atau muka miskin, muka kampung, muka bandar
  • tapi adakah itu kecanitikkan sebenar?
  • contoh tipikal bila kita terlihat perempuan cantik ayu berjalan di hadapan dalam hati terdetik "bersih sungguh wajahnya" tiba2 bila orang lain tak sengaja melanggar perempuan tadi tiba2 dia tengking "weh, kau ape hal? buta?"
  • bila meningkat dewasa, dari tadika ke sekolah rendah lanjut ke sekolah menengah dan kini di universiti, kita banyak terjumpa situasi atau manusia secara spesifiknya agak bertentangan dengan bonus (kecantikkan) yang dimilikki
  • contohnya orang yang berwajah cantik juga kadang2 mementingkan diri dan juga sarkastik serta tidak meghiraukan perasaan orang lain
  • tapi ironinya, mereka yang tidak secantik orang yang cantik tadi mungkin pada luarannya kelihatan sombong dan garang atau gila2 sebenarnya lebih sensitif terhadap insan lain mungkin kerana mereka ini tidak mempunyai "bonus" maka bagi diri mereka, siapalah mereka untuk berlagak?
  • maka, apa yang penting sekarang walau secantik mana luaran seseorang, halus mulus kulitnya, tetapi kecantikkan sebenar ialah perwatakkan, tingkah laku, dan nilai pekerti seorang insan yang berada disebalik kulit yang hanya menyelaputi daging dan tengkorak tak kira kulit yang polos mahupun berkudis/bersisik
  • after all, tanpa wajah yang cantik/handsome/cute, kita hanyalah tulang yang dibaluti daging yang dapat dilihat, yang membezakan setiap daripada kita ialah akhlak yang tidak dapat dilihat oleh mata bogel (naked eye :P)
  • jadi marilah kita sama memperbaiki apa yang kurang, peringatan buat CEMPAKA juga (kalau kurang luaran, jangan sampai ambil susuk pula! kidding! :P)



bayangkan diri tanpa kulit yang meyerikan wajah, kita hanyalah insan yang tidak cantik?


p/s : sangat bertuah bagi mereka yang mempunyai kecantikkan luaran dan dalaman. termasuk ANDA! alhamdulillah :D

adrenaline rush

  • kolej CEMPAKA tiba2 nak naikkan hormone adrenaline dalam badan kami semua yang dah lama tak guna
  • kalau guna pun sikit je bila anjing lalu mulalah nak lari. gelabah betul
  • tapi kagum dengan budak lelaki yang tak putus meng"adrenaline rush" sebab diorang selalu main bola tiap petang
  • tapi kat sini ada juga perempuan yang buat aerobik, swimming, jogging dan pergi gym segala, sudah tentu bukan CEMPAKA, tengok peha dah tahu. :P
  • baik, point di sini CEMPAKA nak cerita kolej di bumi bollywood ni telah buat sports day baru2 ni
  • best jugak sebab ada indoor & outdoor games
  • selebihnya malas pula nak cerita sebab memang cerita ni dah basi. minggu lepas kot!
  • tahun ni CEMPAKA terlibat belakang tabir sahaja
  • jadi cheerleader, buat pom2 segala, banner, maskot sampai siang mengantuk malam berjaga dan juga ajk dam dan congkak
  • sebenarnya banyak hal yang berlaku tapi malaslah nak type. haha



ni lah maskot tu. macam beruk kan? nama batch kami, MIGHTY APES

Sunday, October 10, 2010

beza lirik lagu dulu dan sekarang

kalau dulu liriknya amat puitis sampai kita si pendengarnya pun tak faham, mungkin orang yang bercinta baru faham kot


" Suburnya nian sukar dimadah
Mekar jiwa dilamar mimpi
Kasih sepantun tulisnya sudah
Hanya rindu ikatan hati
Berlumpur intan seri masih bertandang
Bagai bulan dipagar bintang 
Angin berderu ombak mengalun
Melambai daun sedang rimbun
Sarat di hati rindu ditanggung
Airmata ku tak terbendung
Dikau ku sanjung cinta suci terulung
Di jiwa ku semakin ranum "



-nian di hati by siti nurhaliza-


kalau sekarang liriknya amatlah terus terang dan direct macam dialog pun ada. bukan setakat orang bercinta, budak2 pun boleh faham


" Semalam I call you, you tak answer
You kata you keluar pergi dinner
You kata you keluar dengan kawan you
but when I called Tommy he said it wasn't true
So I drove my car pergi Damansara
Tommy kata maybe you tengok bola
Tapi bila I sampai... you, you tak ada
Lagi la I jadi gila "



-kantoi by zee avi-