There was an error in this gadget

Sunday, January 16, 2011

happy birthday papa!!

mohammed azmi ariffin

bollywood meets kpop

  • salam :)
  • baru2 ni CEMPAKA dan kawan CEMPAKA, Nabihah ke new delhi demi semata2 untuk menemui kawan kami yang telah sekian lama tidak bersua muka
  • kawan CEMPAKA ini bernama farah yang dikenali sejak lower form SMKSS yang kini sedang menuntut di korea manakala kawan nabihah bernama alin yang nabihah kenal sejak bangku sekolah juga kini menuntut di tempat yang sama
  • CEMPAKA, nabihah dan alin juga dulu pernah satu sekolah di MRSM pengkalan chepa
  • kecil sungguh dunia ini, maklumat hanya di hujung jari!
sweet sangat alin dan bihah kawan sejak form 1

  • kami dari bangalore ke new delhi menaiki pesawat spice jet tambang murah kala ini
  • tiba di delhi lepas check ini kami ke india gate, tempat cerita hindustan mann patah kaki
  • lepas tu kami jumpa mereka rombongan dari korea di delhi haat
  • malam tu kami ke local market beli souvenirs katanya tapi CEMPAKA join mereka buat inai di tangan
  • selama 2 tahun setengah di india tak pernah buat inai tengok diorg buat inai tiba2 rasa tercabar terus buat juga. haha!

sejuk macam dekat genting dalam 13 C - 15 C

ni lah tempat dalam cerita mann yang patah kaki tu

inai makes you a true indian. hoho

  • esok paginya farah terpaksa pulang awal sebab kehabisan tiket so beli tiket awal sehari pulang ke malaysia
  • kami meneruskan misi ke qutub mina lepas tu ke mall untuk membeli belah dan menabur duit! fuhh, kayalah sangat lah kau

farah terpaksa balik awal, tak sempat gosip2 :(

pabila angin sejuk menusuk tulang temulang

tak kuasa nak masuk sampai dalam, kat luar sudeyhh

hah, borong kau

beli tshirt sehelai, trademark ahh

  • esok pagi kami pulang ke pangkuan masing2, lepas hantar mereka ke airport CEMPAKA dan bihah sempat lagi last minute shopping di mall semalam sebelum pulang ke bangalore
  • banyak sale kot
bila sale, orang macam semut

pokai lah kau

sale sini

sale sana

sini sale

sana sale

sale sale sale

kat sini ada sale

ee yaa ee yaa ohh

banyak lah kau tukar lagu oh mcdonald had a farm

tahniah customer pertama. tak da orang lagi

buat warga bangalore

bye2 delhi. till we meet again!

end of the year, getaway

  • assalamualaikum and hello everyone
  • so yeah, it's been a decade since i've updated my last posts
  • basically this entry is about my family vacation last month which is soooo lasstt yearr
  • but, however i thought that a little update would be okay *wink*


  • this is actually my second trip to london and paris
  • we took off from klia last 24th december and arrived on the christmas morning
  • there were only five of us my papa, my brother, my stepmom, my step brother and me!
  • unfortunately people don't really goofing around on christmas day leaving us literally the only human walking by the streets
  • and of course no one opened their shops and the underground subway were not operating 
  • but for the cabs, yeah they made lots of money


as you can see, there's only me & papa

  • the next morning we went to madam tussuad and didn't expect that we spent the whole day there for the so-called celebrities!
  • we did go for a sightseeing and of course harrods! 


vampire sucks. blood

if only i am, kate middleton~

now throw your money!

  • and the next day we went to paris by eurostar train
  • hmm.. i don't feel like continuing the narrating here, since i got lots of reading to do
  • so, enjoy the pix!


i always love you :)

arc de triomphe

eiffel, i m in love!

buckingham palace

trafalgar square

westminster abbey

big ben