There was an error in this gadget

Friday, February 26, 2010

Wednesday, February 17, 2010

happy birthday mummy!

 

wan muniati wan ngah 
10th february 2010 

Tuesday, February 2, 2010

3 amazing years

 
and still counting..

kotak kotak petak petak warna warni

  • CEMPAKA kini sedang sibuk dengan perkara di atas atau rubik's cube
  • mula2 rasa susah juga nak complete tapi bila dah tahu teknik dan konsep memang senang rupanya
  • 3D mechanical puzzle ini telah dicipta pada tahun 1974 oleh Ernő Rubik seorang professor arkitek dan sculptor dari Hungary
  • oleh itu cube ini dinamakan Rubik's Cube sempena nama beliau. [feewiitt!!]
  • sebenarnya rubik's cube ini boleh diselesaikan melalui cara matematik
  • terdapat lapan kebarangkalian (8!) untuk menyusun setiap bucu, 7 daripadanya dapat diselesaikan secara sendiri manakala yang satu lagi 37 (2,187)
  • CEMPAKA menyarankan anda semua mencuba menyelesaikan rubik's cube ini
  • percayalah selepas dapat menyelesaikan buat kali pertama anda dapat merasakan suatu nikmat yang tak terkata! [macam exaggerate pula :P]

Monday, February 1, 2010

new stuff this month

acid washed jeans
exaggerated shoulder blouse 

bagpack

 

printed leggings

promosi pulang ke kampung!

  • wah2 memandangkan kini airasia telah melebarkan sayapnya ke bangalore, rasanya seperti CEMPAKA boleh pulang ke kampung setiap weekend! [macam hiperbola je. hehe]
  • jika dahulu punya lah perlu menunggu promosi mas
  • dan sejak akhir2 ini mas telah mengurangkan frekuensi penerbangannya
  • ini menyebabkan lagi susah CEMPAKA untuk book tiket
  • kepada sesiapa yang rindukan CEMPAKA bolehlah sponsor tiket ya
  • yeayy!!