There was an error in this gadget

Monday, March 29, 2010

happy birthday to me


28th of march 2010
CEMPAKA sekarang boleh mengundi!

glitter, glorious & glamour



  • pada 26 mac baru2 ini pihak sutera tari telah mengadakan gala night bertemakan giltter, glorious & glamour
  • majlis ini diadakan di riyaz heritage resort & spa di pulau duyung, kuala terengganu
  • suasana malam itu amat meriah dengan red carpet, shows dan awards
  • CEMPAKA juga ada. tekalah!








Thursday, March 25, 2010

game


  • setelah selamat sampai di malaysia CEMPAKA berasa agak boring
  • mana tidaknya di kala CEMPAKA bercuti kawan2 di malaysia pula tidak bercuti
  • maka CEMPAKA berfikir2 bagaimana untuk menghilangkan rasa ini
  • CEMPAKA ada juga mengikut mummy CEMPAKA sehari2 membuat kerja beliau
  • tapi akhirnya CEMPAKA telah menjumpai suatu game yang sekian lama CEMPAKA cari
  • CEMPAKA bermain game ini sewaktu CEMPAKA masih sekolah rendah dengan mengunakan cd-rom
  • sekarang cd itu sudah hilang
  • tapi nasib baik game ini dapat di download
  • yeayy!!

Sunday, March 7, 2010

brain yang terkejut

  • hey guys 
  • just a little highlights for this weekend
  • so yeah, yesterday i woke up vveeeerrrrryyyy early
  • well seems like the exams are way too close so i decided to make an "anjakan paradigma" [woww!]
  • it's nothing to others but for me study kat library memang sesuatu yang memberangsangkan
  • and i stayed back from pagi2 till petang2
  • oh, lupa nak mentioned that i had my lunch dekat ice spice and i "pow" my friend punya fish and chips yang rasa macam separuh masak. [yucks!]
  • then, that night after having my dinner my housemates ajak buat study group siap ada whiteboard lagi. [chewaahhh!!]
  • mula2 memang semangat gila until tiba2 my forehead felt like total in pain [macam ada hempapan batu di dahi pun ada]
  • ditambah pula dengan rasa pening2 and macam nak muntah
  • and you guys know what immediately lepas habis je study group i threw up for almost 6 times!
  • inilah tandanya apabila TAKPERNAH study and tiba2 pecutan otak untuk study satu hari terus [haha. poyo gila! orang lain study takde masalah pun :P]
  • bak kata pepatah "study sampai muntah" :P
  • so the lesson for today is we must do an early and continuous preparation and bukan study last minute macam ni! boo! :P

Thursday, March 4, 2010

nyahsambung kulit

  • jom kita terjemahkan tajuk di atas
  • nyahsambung kulit? [perkataan yang direka :P]
  • ya nyahsambung kulit atau apabila diterjemahkan ke dalam english membawa maksud "discontinuity of epithelium or endothelium" atau dari sudut medicine ialah ulcer!
  • masyarakat kita mungkin menyebut pecah mulut atau in american english they called canker sore
  • walau apa jua definisi yang diberi ianya menggambarkan situasi yang sama 
  • dan inilah situasi yang dialami CEmPAKA sekarang



  • benar CEmPAKA kini sedang merana akibat kehadiran ulcer di dalam mulut pipi kanan betul2 diantara bukaan rahang
  • dan usah di tanya lagi sememangnya sangat sakit terutama jika nak makan dan bercakap!
  • adakah CEmPAKA kini tidak lagi mampu untuk bercakap dan makan? :(




  • actually this is how the ulcer began
  • one day CEmPAKA dan kawan CEmPAKA sedang bersembang2
  • and there was a moment when i was making fun of my friend
  • fine sebenarnya CEmPAKA ajuk gaya kawan CEmPAKA senyum [gurau oke!]
  • dan kami punyalah gelak sampai tak ingat dunia
  • by the way tak de lah kelakar sangat pun
  • then i felt like something starting to evolve in my mouth or a feeling of discomfort
  • bila check rupa2nya ada ulcer




  • disini CEmPAKA dapat mengesan bahawa kawan CEmPAKA mempunyai tulah!
  • haha. takdalah itulah balasan apabila mengata [takdalah mengata. gurau2 je :D] kawan
  • jadi sekarang CEmPAKA ingin meminta maaf kepada beliau
  • sedih oke tak boleh makan dan bercakap :( 

Tuesday, March 2, 2010

pathology vs bsb-logy

  • tinggalkan mengenai pathology
  • mari kita tumpukan mata ke arah bsb-logy
  • ingatkah anda semua di zaman kegemilangan bsb?
  • BACKSTREET BOYS ok!!
  • CEMPAKA masih ingat ketika CEMPAKA darjah empat [tak tahu anda darjah berapa]
  • ketika itu muncul lah boybands yang bagai tumbuhnya cendawan selepas hujan di era itu
  • sewaktu CEMPAKA masih kanak2 mentah hingusan yang merupakan antara si comel yang meminati bsb!
  • dari lagu my love sampailah lagu comeback mereka incomplete 
  • CEMPAKA turut mempunyai kad nama, stickers dan posters bsb [haha. poyo gila]
  • biasalah zaman2 mencari identiti :P

  • dan kini baru sahaja minggu lepas
  • bsb telah datang ke bangalore untuk membuat concert mereka yang julung2 kali diadakan!!
  • memang membuak2 hati kecil CEMPAKA untuk turut menyaksikan mereka
  • tetapi alangkah hampanya CEMPAKA kerna..
  • concert tersebut diadakan malam sebelum kuiz pathology!
  • jadi demi menunaikan tanggungjawab terhadap pathology dan diri yang belum kemas lagi study maka CEMPAKA akur untuk tidak pergi and instead study pathology di rumah [duhh. :(]

  • tetapi apa yang menghampakan 
  • bila tengok markah pathology di notice board yang hampeh 
  • rasanya patut malam tu CEMPAKA join concert saja! :P


 

bsb live in bangalore people!

 


jelous gila sebab paan and acap dapat pergi dengan selambanya. satu lagi, markah pathology paan tinggi pulak tu!!


  • p/s : dulu CEMPAKA paling suka kevin antara yang ramai2 tu. auww~

persediaan pulang ke kampung

  • pejam celik pejam celik tinggal lagi 18 hari sebelum CEMPAKA pulang ke malaysia
  • tapi rasanya seperti tak sedar sahaja sebab sekarang sibuk dengan upcoming exams
  • bercakap pasal exam CEMPAKA memang belum betul2 besedia sekarang [haiyaa!!]
  • tinggalkan pasal exam
  • rasa2nya CEMPAKA dah penuhkan senarai barang2 untuk bawa balik nanti

  1. plain sarees untuk mcddy
  2. dressy dressy untuk nade
  3. cd hindustan untuk mummy
  4. rempah ratus untuk my neighbour
  5. birthday present mummy, nayli & yaya




    • jadi selepas ini tiada lagi alasan untuk keluar dengan tujuan tipikal "beli barang pesanan dari malaysia" :P
    • konon2 nak spare masa untuk exam [yelah tu!!]

    • and oh, satu lagi highlights minggu ini
    • CEMPAKA sekarang sedang berusaha untuk mengecilkan size lengan [poyo gila!]
    • sekarang sedang berjinak2 dengan dumb bell
    • wish me luck!!