There was an error in this gadget

Thursday, March 4, 2010

nyahsambung kulit

  • jom kita terjemahkan tajuk di atas
  • nyahsambung kulit? [perkataan yang direka :P]
  • ya nyahsambung kulit atau apabila diterjemahkan ke dalam english membawa maksud "discontinuity of epithelium or endothelium" atau dari sudut medicine ialah ulcer!
  • masyarakat kita mungkin menyebut pecah mulut atau in american english they called canker sore
  • walau apa jua definisi yang diberi ianya menggambarkan situasi yang sama 
  • dan inilah situasi yang dialami CEmPAKA sekarang



  • benar CEmPAKA kini sedang merana akibat kehadiran ulcer di dalam mulut pipi kanan betul2 diantara bukaan rahang
  • dan usah di tanya lagi sememangnya sangat sakit terutama jika nak makan dan bercakap!
  • adakah CEmPAKA kini tidak lagi mampu untuk bercakap dan makan? :(




  • actually this is how the ulcer began
  • one day CEmPAKA dan kawan CEmPAKA sedang bersembang2
  • and there was a moment when i was making fun of my friend
  • fine sebenarnya CEmPAKA ajuk gaya kawan CEmPAKA senyum [gurau oke!]
  • dan kami punyalah gelak sampai tak ingat dunia
  • by the way tak de lah kelakar sangat pun
  • then i felt like something starting to evolve in my mouth or a feeling of discomfort
  • bila check rupa2nya ada ulcer




  • disini CEmPAKA dapat mengesan bahawa kawan CEmPAKA mempunyai tulah!
  • haha. takdalah itulah balasan apabila mengata [takdalah mengata. gurau2 je :D] kawan
  • jadi sekarang CEmPAKA ingin meminta maaf kepada beliau
  • sedih oke tak boleh makan dan bercakap :( 

5 comments:

mangsa_ajukan said...

hahaaa..tu la bett. sy letak something kat ovaltine tu..ahahhaha
cepat2 sembuh bett. seksa sy tgk awk cakap.huhu=P

kisah cempaka said...

suwigg~
hahha.
moga2 blh mkn n ckp nanti! :P

anis said...

hahaha..padan muka
bhah ad tulah ok!!!!
cpt smbuh yea

kisah cempaka said...

bhah berdaulat kot!!
haha :P

Anonymous said...

hahhaha..bha xle bla mangsa ajukan.
well bett~lenkali jgn ajuk org