There was an error in this gadget

Friday, July 31, 2009

thank you

thank you by dido

My teas gone cold,Im wondering why I got out of bed at all

The morning rain clouds up my window and I cant see at all
And even if I could itd all be grey, but your picture on my wall
It reminds me that its not so bad
Its not so bad
I drank too much last night, got bills to pay
My head just feels in pain
I missed the bus and therell be hell today
Im late for work again
And even if Im there, theyll all imply that I might not last the day
And then you call me and its not so bad
Its not so bad and

I want to thank you for giving me the best day of my life
Oh just to be with you is having the best day of my life

Push the door,Im home at last and Im soaking through and through
Then you handed me a towel and all I see is you
And even if my house falls down now, I wouldnt have a clue
Because youre near me and

I want to thank you for giving me the best day of my life
Oh just to be with you is having the best day of my life

Thursday, July 30, 2009

yaya

  • this is my youngest sister
  • during london vacation '07
  • from marble arch to oxford street
  • we managed to traveled alone while our mom and aunt were shopping at bicester village :P

menjadi junior

  • tanpa di sedari seminggu lagi CEMPAKA akan menghadapi final exam selama 2 minggu
  • dan dengan ini maka berakhirlah tahun pertama CEMPAKA sebagai pelajar perubatan tahun pertama
  • sungguh cepat masa berlalu sehingga CEMPAKA tidak menyedari bahawa takhta CEMPAKA sebagai "junior" sudah tiba ke penghujungnya
  • sedih juga untuk melepaskan takhta ini kerna bagi CEMPAKA title "junior" amatlah istimewa
  • dan selepas final nanti, selepas cuti selama 1 bulan, CEMPAKA akan kembali ke bumi india dengan bukan lagi gelaran "junior"

  • masih ingat lagi ketika mula2 CEMPAKA tiba di sini
  • sungguh aneh rasanya
  • terutama mengenai bunyi hon yang kerap, geleng2 kepala yang entah membawa maksud "ya" atau "tidak" dan sudah tentu kencing tepi jalan

  • tidak ketinggalan juga CEMPAKA dan kawan2 hampir setiap minggu akan keluar dan juga menanyakan "rate" untuk TC
  • CEMPAKA mulanya hairan kenapa senior tiada TC
  • selepas melaluinya barulah CEMPAKA perasan bahawa TC akan habis dibelanjakan juga suatu masa [huahuahua :D]

  • masih CEMPAKA ingat sewaktu mula2 menjawab monthly test
  • semua berdebar2 seperti exam
  • sehingga di mana2 boleh jumpa orang sedang membaca
  • namun bulan demi bulan
  • suasana menghadapi monthly test sudah tidak "tertekan" seperti awal2nya

  • CEMPAKA juga ingat sewaktu pertama kali menjawab 1st IA
  • menyesal juga kerna tidak berbuat dan study sehabis baik
  • jika difikir semula, 1st IA sangatlah mudah dan sedikit berbanding dengan exam2 seterusnya

  • CEMPAKA juga teringat setiap kali selepas exam pasti kami beramai2 akan berjoli2 sakan
  • terutama selepas 2nd IA, kami ke wonderla
  • dan selepa itu, study menjadi semakin malas dengan alasan, baru lepas exam

  • dan peristiwa yang sudah pasti dan tentu tidak ketinggalan ialah mengenai isu bersama HOD
  • masih CEMPAKA ingat di mana HOD anatomy bersama Dr Sayee dan Dr Srinivas yang selalu marah CEMPAKA akibat bergerak dari satu meja ke satu meja
  • kadangkala CEMPAKA dipanggil untuk study di meja lecturer didepan
  • HOD juga pernah ingin mengikat kaki CEMPAKA di meja dissect
  • sewaktu dalam kelas osteologi pula, Dr Srinivas sering melarang CEMPAKA keluar awal sehingga semua pelajar lain keluar barulah CEMPAKA boleh keluar
  • beliau juga selalu tiba2 memanggil CEMPAKA untuk duduk di barisan hadapan sekali
  • sehinggalah pada suatu ketika HOD menghantar CEMPAKA ke Prof Sudha dan CEMPAKA diminta untuk menulis surat maaf kepada Department Of Anatomy
  • namun walaupun begitu, kesemua lecturer sangatlah baik hati
  • mereka selalu tolong CEMPAKA terutama ketika menghadapi exam

  • untuk Physiology pula, CEMPAKA tidak akan lupa bahawa CEMPAKA pernah dihalau keluar dari lecture hall akibat senyum
  • kelakar pula jika diingat kembali

  • CEMPAKA juga masih ingat Dr Murali, lecturer biochem yang sindir2 manja CEMPAKA kerna tidur dalam lecturer hall berselimutkan lab coat
  • katanya lain kali kalau nak tidur bawalah selimut sendiri untuk lebih selesa
  • malu juga rasanya

  • sewaktu CEMPAKA tinggal di pratham dulu, sangatlah rajin ke kelas kerna auto sukar didapati
  • jadi CEMPAKA akan cuba sedaya upaya untuk menaiki bas
  • namun kini di dwellington, CEMPAKA selalu pula ponteng kelas pertama kerna auto di sini mudah didapati

  • kesimpulannya rutin sebagai junior bermula dengan lecture dari 8.30 hingga 11.30 pagi
  • diikuti dengan practical bermula 11.30 pagi
  • dan dissect pada 2.30 hingga 4.30 petang
  • dan sudah tentu keluar pada setiap hujung minggu

  • begitulah sedikit sebanyak alkisah CEMPAKA sebagai junior
  • entah bagaimana nanti rasanya pabila menjadi senior
  • CEMPAKA tidak tahu bagaimana untuk mengolah
  • tapi "BEST LAH JADI JUNIOR!!!!!"
  • kini semua sedang sibuk menghadapi final
  • dan nanti tiada lagi gelaran "junior" :(
  • terima kasih kerna sudi baca luahan dan bebelan CEMPAKA
  • good luck and all the best!!



sewaktu pertama kali "prick" dalam practical physiologysewaktu dissect upper limb

ikiey dan kawan2 memegang brain

anda fikir CEMPAKA akan dedahkan identiti walaupun dah tak jadi junior? :P

Wednesday, July 29, 2009

sweet 19 uniq!


  • tanggal 20 july yang lalu genaplah umur ayuni shuhada' bt kasim sebagai gadis sunti 19
  • maka dengan ini, layaklah beliau untuk berkahwin
  • sesiapa yang ingin berkahwin dengannya silalah isi borang secara on9 yaa
  • tahun ini beliau telah mengadakan 3 kali kenduri
  • ibarat kenduri kahwin, ada akad nikah, majlis pengantin lelaki dan majlis pengantin perempuan
  • kali pertama dilakukan secara surprise di steakhouse
  • kali kedua dilakukan secara surprise di dwellington
  • dan kali ketiga dilakukan dengan budget sendiri di rooftop dwellington
  • beliau merupakan seorang yang gemar mengira
  • terutama sekali mengira hutang dan mengutip hutang
  • maka, setiap kali lepas keluar beramai2 beliau yang akan kira duit
  • beliau juga gemar merancang aktiviti
  • maka setiap kali ingin mengadakan aktiviti
  • beliaulah orang yang diharap2kan
  • beliau mempunyai angan2 yang tinggi
  • iaitu ingin memiliki syarikat minyak jenama sendiri
  • bagi pilihan suami pula, selagi lelalki itu tidak memiliki kereta yang boleh buka pintu ke atas, jangan harap nak masuk meminang
  • beliau juga amat pakar dalam membuat sambal belacan
  • kerna beliau amat gemar makanan yang pedas
  • katanya, lidah melayu memang sebati dengan dirinya
  • setiap makan apa2 pasti perlu ada rasa pedas
  • kecuali makan kek
  • takkan nak cicah sambal belacan juga kan
  • jikalau order subway, beliau gemar chicken terayaki, no onion, no olive, but southwest and mayonaise sauce
  • CEMPAKA mengenali beliau ketika di mais pada pertengahan tahun 2007
  • sewaktu itu CEMPAKA dan beliau masih muda
  • sekarang pun muda juga
kenduri pertama di steakhouse


kek yang ditempah dari just bake [abaikan tulisan hodoh]uniq buat cute


zie sdh menemui chentanya


gym2 tanpa kaca mata
asma & irna dengan kaca mata
gadis2 steakhouse
gadis2 steakhouse sedang makan
paden menyertai form 5?
skuad datang lambat :P
tikah buat hello~
selebihnya sudah pulang
salam perantauan
kenduri kedua di C203 dwellington

surprise yang di rancang oleh jejaka
uniq juga di baling telur oleh paan


rumah uniq turun saljiuniq terharu. lantai licin sampai terjatuh

kenduri ketiga di rooftop dwellington



bukan kek kahwin. memang 2 tingkat
semua ingin rasa laksa sarawak, soto dan spaghetti
hiasan yang dilakukan oleh skuad keceriaan
uniq si taukey besar. sila tiup lilin
chef kami : kema dan teen
skuad multimedia
form 5 ingin menjadi jepun
isi borang! semua single kecuali paan
team musical chair
bett
elron menang malam itu
oh chenta hati kema dan teenpuding roti tajaan kema

popo dan mcna
skuad muda2
macho

gaya hindustan
aksi rebut2an
aksi lapar2an
aksi chenta2an
aksi makan2an
siapakah juara? :P

Tuesday, July 28, 2009

late update

carnival week
  • masihkah anda semua ingat mengenai post CEMPAKA terdahulu bahawa CEMPAKA agak sibuk?
  • maka ini lah peristiwa yang berlaku
  • 3 minggu lalu, kolej CEMPAKA telah mengadakan minggu karnival
  • pelbagai aktiviti yang di anjurkan

ladies appreciation night

  • malam tersebut khas diadakan untuk wanita
  • terdapat aktiviti runway, shortfilm and students awards

  • bagi aktiviti runway, batch kami telah melakukan persiapan selama 1 minggu
  • bermula dengan koreografi, montaj, lighting, music dan sudah tentu wardrobe
  • terdapat 4 kategori yang dipertandingkan iaitu doctor, elements of nature, wedding dan traditional
  • tema untuk doctor ialah vogue, nature ialah peacock, wedding ialah modern english dan traditional ialah korea
  • antara crew yang terlibat ialah
designer : fiqa
emcee/choreographer : haseena
make up : mimi & fiqa
show stopper : bett
model doctor : kak wan
model peacock : iqa
glitters : asma & helwa
model wedding : azu (bride) & zaira (groom)
bridesmaids : ili & liyana
model korea : effa
wondergirls : mj, dayah & ain
lighting : zie & koti
montaj & pa system : uniq & teen
tailors : tikah, dayah q & irna
and those yang terlibat secara langsung mahupun tidak langsung

  • bagi shortfilm, kami memilih cerita mata ibu
  • penggambaran cerita ini mengambil masa 5 hari
  • antara lokasi ialah basement dwellington, e104, rooftop dwellington, dissection hall, jp park, sriram

  • bagi kategori student awards pula antara anugerah yang diberikan ialah, sleeping beauty, perempuan melayu terakhir, paling riuh, paling bermoral
  • award the enchanted pula dipilih berdasarkan undi malam itu

berikut adalah saat2 yang sempat dijadikan memori :


crew 3rd batch

pemenang the enchanted
beliau ingin mencuba tudung [suwigg]
traditional : korea
wedding : modern english


elements of nature : peacock
the girls

best supporting actress
1st batch : traditional

2nd batch : traditional1st batch : elements of nature


runway



mata ibu movie [part 1]



mata ibu movie [part 2]



mata ibu movie [part 3]



mata ibu movie [part 4]
traditional game

  • traditional game ini diadakan di sriram sadana yang meliputi acara teng teng, baling selipar, congkak, tutup botol, dam poyo dan chess


dam

congkak

teng teng
teng teng
teng teng
teng teng
baling selipar
sports carnival

  • bagi acara sports carnival, pelbagai sukan dipertandingkan
  • antaranya ialah basketball, netball, futsal, badminton, ping pong, dan karom
  • acara ini berlangsung di dataran sukan ms ramaiah college
  • 3 batch yang bertanding ialah the chillies (1st batch), blue phyton (2nd batch) dan mighty apes (3rd batch)

skuad netball
skuad netball


karom
karom
chess

ping pong
skuad sorak

skuad badminton
skuad badminton

skuad basketball (lelaki)
skuad basketball (perempuan)skuad futsal (perempuan)
hari kemuncak
  • hari kemuncak sukan ini diadakan di jalahalli
  • selain itu, terdapat juga food festival yang diadakan
  • lecturer juga tidak ketinggalan untuk datang pada hari itu
  • antara acara yang berlangsung ialah soccer, volleyball, sukaneka, tarik tali


skuad volleyball (perempuan)


skuad bola 3rd batch

skuad bola 2nd batch
sukaneka
skuad mighty apes
tarik tali
bola melayang
sukaneka
tarik tali
tarik tali
cheerleaders

annual dinner

  • akhirnya selepas 2 minggu aktiviti ini berlangsung, acara diakhiri dengan annual dinner
  • ianya diadakan di ball room hotel le meridien
  • penglibatan aktiviti warga IMSA dipaparkan menerusi program HOPE
  • ramai juga lecturer yang datang bagi memeriahkan lagi suasana malam itu
  • memandangkan dato shukri tidak hadir, en farid telah menggantikan beliau
  • terdapat persembahan dari pelajar2 IMS dan juga anugerah most popular (male, female, & lecturer) dan king & queen of the night
  • cabutan bertuah juga diadakan bagi mereka yang bertuah pada malam itu
  • tidak ketinggalan liputan oleh wartawan ikiey kepada pelajar2 terpilih

ballroom
hope
en farid & prof sudha
dr nandiger
emcees of the night
warga imsa

3rd batch


bunga apakah di kalangan kumbang?? :P


dr meghna

tika dan bobo

the sheila's boysluq, elron, ajib & acap

dr kulkani

dzola

bett

nurie & ammal


  • berikut merupakan cerita2 basi dari CEMPAKA
  • maaf disebabkan kesibukan exam CEMPAKA tidaka dapat update dengan segera
  • bagi anda yang tajam naluri, tekalah yang mana CEMPAKA!!