There was an error in this gadget

Tuesday, April 7, 2009

dipanggil Prof Sudha

  • kemasukan (entry) kali ini di taip sejurus sahaja CEMPAKA pulang ke rumah di atas apa yang berlaku

  • sebelum memulakan bicara izinkan CEMPAKA bercerita serba sedikit mengenai Prof Sudha bagi pembaca2 ruangan kali ini yang belum mengenalinya
  • Prof Sudha merupakan associate dean di universiti CEMPAKA dan merupakan pangkat ketiga tertinggi selepas Dean Dato' Ghani yang suka senyum dan Naib Chanselor Dato' Shukri
  • memandangkan kedua2 dato' tersebut berada di malaysia maka prof sudha lah orang yang berkuasa
  • lagipun kertas2 dan fail2 di atas meja prof sudha lebih banyak berbanding dato ghani
  • prof sudha juga gemar memakai sari yang berwarna hijau lumut dan juga beliau memakai sepasang cermin mata
  • antara fakta menarik tentang laptop prof sudha ialah di desktop nya sangatlah penuh dengan fail2 ilmiah namun masih terdapat icon limewire
  • ternyata prof sudha juga gemar muat turun lagu2 sebagai hiburan

  • berbalik kepada topik asal
  • petang tadi sewaktu CEMPAKA di dalam dissection hall seperti biasa CEMPAKA akan meninjau2 meja2 yang menarik perhatian
  • bukan apa, CEMPAKA sebenarnya seorang detektif dalam hall tersebut
  • misi CEMPAKA petang itu ialah untuk mencari siapalah watak pinokio yang berhidung panjang yang hangat diperkatakan kini
  • namun begitu, CEMPAKA masih tahu tajuk yang dibincangkan petang itu iaitu the larynx
  • tetapi CEMPAKA agak sibuk dan tidak boleh membaca sangat
  • maklumlah, detektiflah katakan

  • pada awal waktu, semasa CEMPAKA dalam perjalanan dari meja belakang ke meja depan, CEMPAKA di panggil oleh Mdm Sayee selaku lecturer anatomy sambil berkata "it's not ok when only the same student being warned for the same mistake"
  • maka CEMPAKA hanya senyum dengan manisnya dan kembali ke meja CEMPAKA
  • namun CEMPAKA melihat uniq sedang rancak berbual2 dan sally yang selalu berjalan2 dan duduk di atas riba orang itu pula tidak pernah kena panggil oleh mana2 lecturer :P
  • maka CEMPAKA menghampiri uniq dan ketika itu jehan yang ada bakat melukis serta tika juga ada
  • anis pula sedang asyik mendengar penerangan dr rao manakala naz, bihah, gym2 dan hana sedang berbual2 manja di meja depan
  • ikrey yang bangun lambat dan tak datang kelas pagi,loq, dan izzul sedang berbual2 manja juga
  • namun kema, dayah dan teen mungkin sedang serius di depan
  • teng pula sedang serius di meja belakang sambil mendengar penerangan berilmiah dari ammal
  • ini menunjukkan sedikit sebanyak suasana di hall itu

  • tiba2 sewaktu sedang bercakap2 dengan jehan tiba2 muka jehan menjadi pelik
  • matanya membesar dengan tiba2 dan leher nya menjadi semakin pendek
  • hidungnya juga bertambah panjang
  • jadi, adakah jehan pin0ki0 yang dicari2?
  • scar buatan di muka sally juga jelas kelihatan
  • kata jehan "sir azlan sedang cari ko. die nak datang sinilah. nah amik nota aku buat2 kita tengah study"
  • maka CEMPAKA dan jehan pun berpura2 study dengan seriusnya

  • tanpa mengendahkan lakonan kami sir azlan berkata "no 55, HOD wants to meet you"
  • CEMPAKA dengan senyuman manis lagi mengekori sir azlan ke meja depan
  • HOD berkata, "you have ignored all the repeated warnings from us. now, go and meet prof sudha at her office. she wants to meet you right now"
  • CEMPAKA agak terkejut juga dan pabila CEMPAKA memandang ke belakang sangatlah ramai mata yang memandang
  • CEMPAKA terus menuruni tangga dan berjalan melalui denai2 di hadapan gym maverick dan akhirnya tiba di pejabat prof sudha

  • di pejabat prof sudha, CEMPAKA mengetuk pintu sambil berkata "excuse me madam, yes?"
  • dan prof sudha berkata "yes?"
  • maka CEMPAKA menjawab "yes"
  • prof sudha berkata lagi "yes? what can i help you?"
  • "eyh, bukankah aku dipanggil prof sudha?" getus hati kecil CEMPAKA
  • prof sudha berkata "yes. please have a seat. what's wrong?"
  • CEMPAKA pun jawablah "i came from the dissection hall and..."
  • belum sempat CEMPAKA menamatkan ayat prof sudha berkata
  • "ohh, so you are the first year student and the one from dissection hall. now, i've received many complaints from anatomy department where you've been given many repeated warnings. i've been told that you are not having the behaviour of the professional course student which you've to be well mannered and well have behaved. but you keep walking around and it might disturb others."
  • kemudian CEMPAKA gelak2 manja sambil tersenyum lalu menjawab, "oh, actually i WANT to join a small educational discussion with a few dedicated students at the back of the hall along with the dissection"
  • namun prof sudha tersalah dengar perkataan WANT dan ONCE lalu dia berkata
  • "it's not ONCE but A LOT of complaints i've received. so after this, YOU HAVE BEEN PERMITTED FROM ENTERING THE DISSECTION HALL FOR THE WHOLE WEEK AND YOU MUST WRITE AN APOLOGY LETTER TO HOD OF ANATOMY AND I CAN TALK TO HIM ABOUT THIS SO WE CAN RECONSIDER ABOUT IT"
  • terkesima sebentar CEMPAKA sambil berkata dalam hati "yeayy!! boleh balik awal dan tidur!!"
  • haha tapi itu sebenarnya untuk menyedapkan hati CEMPAKA yang bertambah cuak dan bimbang jikalau perkara ini di sampaikan kepada keluarga CEMPAKA tentang kelakuan manja CEMPAKA di sini dan sudah pasti mereka hampa
  • harap2 tidak lah

  • maka itulah yang terjadi
  • dan saat CEMPAKA sedang menaip di sini mungkin rakan2 yang lain masih berada di dalam hall nun di sana


aduhai...

15 comments:

IkieYcrUnchie_ikreLIcious said...

bett!!keep strong!!

ececece...=p

Ikiey nampak Bett kena halau..

kesian okayh...

Anonymous said...

bett..do something...now tak lawak lagi...dah jadi hal serius

miss nana said...

bet oo bet.

**xtau nk kate ape dh.. **

afiq Sayuti said...

whai bett
aku trasa sbbb xberjaya menyelamatkan kau..adoi2
hahah
klo ko bwk nota conteng aku tu ke dpn pn aku rasa xde effect..
xpela bett
pasni aku ikat la kaki kau kt kerusi kau hahah

hah ni nak ajar skit...
aku ni pn mne penah dok meja sendri..xkantoi pn..haha..walaupn berbdan besar hoho
sir azlan tu pn da cop aku da..tp aku still berjaya survive ktiduran dalm kelas demo dia hohoho

pasni kko xleh berjalan2 da..
so
ktorg plak la kne lepak meja kau
haha
ok x?
deep inside aku tau ko sedy+tkut2 ni...tp rilex jew..cool..xde papela..enjoy!

anis said...

aduhai bett..
lain kli jgn buas sgt

ak kesian
berubah la ye!!!

IkieYcrUnchie_ikreLIcious said...

berubah!

~AyaN~ said...

bett,
dah tak berapa nak suwwiiiggggg dah.
kan?
takpo3.
semoga anda tabah menjalani hari2 tanpa mayat di sisi.
sebenarnya aku jealous kt kao.

kisah cempaka said...

ikiey : thnx ikiey!! adakah ikiey smpaikan psnan CEMPAKA??

anonymous : hmm.. jln2 kene permitted. kal0 p0nteng bhari2 tak pulak eyhh?? hehehe.. xpelaa.. dh nsb..

nana : nk wat cane na.. nsb 0rg yg bjln2 kaki.. huhu

jehan : xpe2 jehan.. CEMPAKA amat mhargai usaha jehan yg c0ba c0ver CEMPAKA tadi

anis : ntah dpt msk dissect lg ke tak pas ni.. lps ni CEMPAKA akn berusaha ddk ats krusi tu smpai kul 4.30pm.

ayan : asl k0 jeles lak?? ntah laa nk bwat ape ptg2 tanpa myt di sisi. mayb aku tkr imej k0t. ptg rmbut ke. spy tak d knli. haha

Anonymous said...

sorry to say diz but..
you deserve it
learn from mistakes,girl...hope soo

Arif Johari said...

hey..
cheer up!!
ala.. kalo nak kene duduk stay kat meja dissect smpai 4.30...
ramai nanti datang meja suwiggg punyer..
hahaha
paperpon...
jangan buat HOD mara2 lagi...

kisah cempaka said...

an0nymm0us : yeah, evry1 makes mistakes. it c0uld be me. it c0uld be YOU. s0, n0b0dy's perfect =)

arif : hehe.. nntikan kmunculan arif ke meja suwigg.. hihi

Phat-ness said...

ak agak setuju
kalo ko
cube amik hati diorg blk
haih...
ak pon x phm mane pon ape jd
kalu ko rase btol
prove to them u r right
but if they r right
prove to them u r much better person
cuz i noe that u r
;P

Effa said...

takpela bett..

im sure 10 years from now, u akan tersenyum senget sorang2 bile terkenang hal2 HOD....

da tue2 nnt, blh cite kat anak cucu. suwiqq :P

experience, we all learn from it..
x smestinye yg good je, yg bad as well.

kisah cempaka said...

fattah : thnx fattah 4 ur supp0rt. i always n0e dat u r one of a kind n da m0st understanding fren. n u see me trully deep inside. :P tak mcm an0nym0us d ats yg tak knl CEMPAKA tp leh lak wak jdgement eyh? manusia2...

effa : 10 yrs fr0m n0w? haha.. xleh bygkan wut will happen. but 4 sure dis experience mmg xkan lupe pnye lah. yeah, dis c0uld b 1 0f my mem0ries. thnx my h0usem8!! lps 10 thn nnti kne igt jgk effa pnh jd h0usem8 CEMPAKA. hehe

onethousandmirrors said...

effa's right, cudnt hv said it better meself.

Wish I cudve done more mischief to look back upon when I was in my school years..

No worries, everyone probably loves u even more. Bohsan lor diorang sume u dah takde for a whole week. Neways, happy tidos!!