There was an error in this gadget

Sunday, April 19, 2009

klarifikasi

  • kepada yang tidak tahu...



  • mungkin ramai yang tidak mengetahui intipati cerita yang berlaku kepada CEMPAKA sebenarnya
  • di sini mungkin CEMPAKA boleh memperjelaskan sedikit apa yang berlaku di sebalik tabir
  • isnin lalu CEMPAKA pun hantarlah surat yang dipinta
  • jangan main2, CEMPAKA tulis dalam bentuk format surat rasmi :D

  • namun sewaktu nak hantar HOD cuti pula
  • oleh itu CEMPAKA hantar kepada Mdm Sayee
  • sewaktu berjumpa dengan Mdm Sayee dalam dissection hall
  • Mdm memegang tangan CEMPAKA sambil berkata, "55, what happened to you? why you didn't come after that day?"
  • CEMPAKA pun menjawab, "i was permitted from this hall by prof sudha, and she asked me to write this letter" sambil menghulurkan surat itu
  • lalu Mdm berkata, "oh my, did you write this letter?"
  • mestilah CEMPAKA angguk kan
  • lantas Mdm berkata, "no, no. you dont have to write this letter or else i will feel bad. you dont even do anything huge. it's not really a big mistake. oh my god, keep this letter to yourself" sambil melipat surat CEMPAKA dan meletakkannya ke dalam pocket lab coat CEMPAKA
  • CEMPAKA mulanya tidak faham dan agak terkejut
  • lalu Mdm berkata, "dont worry and dont take this thing seriously. you do not do anything wrong unless from walking around. [laughing] if you wanna write the letter so much, just write 3 words, i am sorry. you don't have to write this long and proper letter because this is for someone who did any huge mistake. oh my.. [laughing]
  • Mdm masih lagi memegang tangan CEMPAKA lalu menyuruh CEMPAKA kembali ke tempat
  • suwigg~


  • mungkin juga ramai yang salah anggap alkisah CEMPAKA dan HOD berdasarkan post2 sebelum ini
  • mungkin ada yang menganggap CEMPAKA pelajar yang tak patut belajar di sini
  • CEMPAKA tak kisah kerana mungkin mereka tidak tahu apa sebenarnya yang berlaku
  • sebenarnya setiap kali HOD marah CEMPAKA bukanlah dengan nada marah yang garang2
  • malah HOD berkata2 dengan senyum
  • mungkin apabila dialog itu ditulis semula disini ramai yang baca dengan nada berbeza
  • CEMPAKA masih ingat sebelum practical IA bermula, HOD personally memanggil CEMPAKA di dalam kelas dan menunjukkan kepada CEMPAKA satu persatu slide histo beserta dengan characteristic dan cara untuk mengecamnya sekali di mana pelajar lain perlu ulang kaji dengan sendiri
  • setiap kali demo dissection di meja CEMPAKA juga HOD pasti memanggil CEMPAKA untuk berdiri di sebelahnya sambil memberi penerangan
  • dan selepas semua pelajar lain berlalu HOD pasti akan memanggil CEMPAKA sambil bertanya mungkin ada apa2 yang CEMPAKA tidak faham
  • hal ini disebabkan HOD sudah mengenali CEMPAKA berdasarkan apa CEMPAKA pernah lakukan
  • well, anda semua tahu bukan
  • sewaktu ujian practical juga, selepas taklimat, HOD personally memberitahu perkara yang patut ditulis kepada CEMPAKA walaupun semua pelajar sudah tahu mengenai itu
  • jadi apa jua pandangan mengenai HOD dan CEMPAKA terpulanglah kerana CEMPAKA tiada hak untuk menghalang
  • dan CEMPAKA amat terharu kerana HOD concern ke atas diri CEMPAKA
  • suwigg~

  • dalam kelas osteo juga mungkin CEMPAKA pernah bercerita bagaimana CEMPAKA pernah di tegur oleh "sir azlan"
  • bagi yang tidak tahu, kelas osteo ini adalah kelas mengenai tulang dan bahagian2 yang terdapat pada tulang tersebut, ossification dan muscle attachment
  • mungkin CEMPAKA pernah bercerita di mana semua orang dibenarkan keluar dan CEMPAKA disuruh stay dalam kelas itu
  • mungkin anda tidak tahu "sir azlan" sangatlah baik kerana walaupun selepas menerangkan perihal sesuatu tulang kepada kelas, beliau personally menerangkan semula benda yang sama kepada CEMPAKA
  • kemudian beliau siap menyuruh CEMPAKA mengecam betul2 bahagian tulang itu sampai CEMPAKA betul2 faham
  • mungkin ramai yang ingat CEMPAKA sedang didenda dan sebagainya
  • tapi CEMPAKA amatlah terharu kerana sir azlan sanggup ulang apa yang diajar
  • suwigg~

  • mungkin ramai yang ingat dr suresh yang pernah menghalau CEMPAKA itu garang orangnya
  • beliau memanglah garang tapi sewaktu dalam kuliah sahaja
  • diluar beliau sangatlah baik orangnya
  • jika dalam kelas practical dr suresh pasti akan bertanya CEMPAKA sama ada CEMPAKA boleh melakukan eksperimen tersebut atau mahukan penjelasan
  • CEMPAKA percaya dr suresh juga melakukan perkara yang sama kepada pelajar lain
  • jadi dr suresh tak ada lah garang sangat
  • suwigg~

  • mungkin dr murali pernah menegur CEMPAKA tidur dalam lecture hall dengan lab coat
  • namun sebenarnya dr murali sangatlah baik orangnya
  • CEMPAKA masih ingat sebelum exam biochemistry, dr murali bertanya sama ada CEMPAKA sudah bersedia menghadapi exam atau tidak serta tanya mana2 topik yang CEMPAKA tidak faham
  • dr murali juga dengan tiba2 meminta pen dan kertas dari CEMPAKA dan menulis topik2 yang patut ditekan sebelum exam [waa~:D]
  • sewaktu exam practical, sewaktu dr murali menunggu pelajar di sebelah CEMPAKA menyiapkan jawapan, beliau bertanya CEMPAKA sama ada CEMPAKA boleh jawab exam minggu lepas, soalan mana yang susah, soalan objektif yang keliru
  • sesungguhnya dr murali sangatlah baik
  • suwigg~

  • dalam kelas histo pula
  • sewaktu mdm sayee panggil setiap 10 orang ke slide beliau pasti akan menarik tangan CEMPAKA supaya berdiri di sebelahnya
  • antara kata2 mdm sayee yang CEMPAKA takkan lupa ialah, "she so special to us" [chewaahh.. terharu~]
  • mdm sayee sifatnya sangatlah keibuan menyebabkan CEMPAKA sangat menyukainya
  • nak tulis pasal keibuan mdm sayee panjang pula [hehe :P]
  • suwigg~


  • oleh itu
  • CEMPAKA tahu course ini bukanlah course yang senang
  • berkat itu amatlah penting
  • sebab itulah walau ditegur macam mana pun CEMPAKA tak pernah melawan
  • sebaliknya CEMPAKA hanya senyum
  • dan bagi mereka yang ingat CEMPAKA tidak serius sebab senyum, lecturer yang tegur tadi membalas senyuman itu
  • kerana CEMPAKA tahu niat mereka baik
  • even dr suresh pun senyum [suwigg~]
  • benar lecturer banyak menolong terutama jika sikit lagi nak pass
  • CEMPAKA masih ingat sir azlan sewaktu practical surface marking, dia hanya menyurh CEMPAKA membuat surface marking pada bahagian yang CEMPAKA tahu dengan yakin tanpa mengutarakan soalan [just do what you know]
  • mungkin ada juga kot pelajar lain yang sir azlan suruh buat begitu

  • jadi disini CEMPAKA hanya ingin klarifikasi beberapa perkara di sebalik tabir yang mungkin di antara anda yang tidak tahu
  • dan CEMPAKA tahu serta mengaku di atas semua yang berlaku adalah datang daripada salah diri sendiri
  • CEMPAKA tidak pernah menyalahkan sesiapa jua [huahuahau!!]
  • jadi jika anda ingin tahu dengan lebih lanjut sila ym CEMPAKA dari membuat andaian, buat2 tahu atau menuduh bukan2
  • suwigg~

12 comments:

cik zetty penjaja bijan said...

then..
this is the real bett that i know..
be good.

:D

mesyuaratingkap said...

kite same!!!

the special one! =)

suwwiiiiiggg...!~

ps: cempaka x baek ngan dr sudha lagik ke??

Alia Ibrahim said...

omg bett!!
bestnye lecturer cam2..
nak jugak~~~
u're special 2 us also.. =)
cptla balik m'siaaaaaaa..

~AyaN~ said...

bagus la bett ni..
tak salahkan org ln.
senyum pun senyum.
kalau aku dh emo dh tu.
hahaha

-uniq yg pelik- said...

hahah.benar*gaya hareez*.

p/s:org yg xtahu sbnarnya,tp pura2 tahu cuba mengcomplicatedkan keadaan.sdgkan keadaan tidaklah seteruk mana.kita tuan badan,kita tahulah apa yg brlaku.org len plak suka serkap jarang saja tnpa menyiasat trlebih dlu.*apa aku merepek ni.tidak2*.maaflah arini mu d0p bley studi dgn aku.esok aku larik g depan deh.

~nadhirah~ said...

so swigg.
saje capub
haha

hilariouskozac said...

syg kt mung bett...suwigg~

lasindah la cage lasindah la cafe lasindah =)

EcHiMarO said...

Echimaro likes this.

IkieYcrUnchie_ikreLIcious said...

tapi bett penahkau diketuk kepala seperti aku diketuk Dr Arshad Ali..sesungguhnya itu amatlah menyakitkan...ramai je jadi saksi....=P

anis said...

bett..suwigggg!!!
dh matang dh kwn ak ni

Nur Syaza Azrudin said...

eh. korang ni sure ke duk uni?
bgnn korg ade x 4tingkat, then bilik guru kt tingkat 2, kelas senior kt tingkat atas skali?

eh bett! jom makin canteen ari ni! dewan makan x sdp la ari ni.

Effa said...

jeles nyeee....

layanan 1st class !!

nak...nak..nak~~!!!