There was an error in this gadget

Thursday, March 19, 2009

padah SENYUM


  • hari senin lalu
  • hari pertama ke kelas selepas 2 minggu berexam
  • CEMPAKA hampa pagi itu
  • bas dari pratham tiada
  • perlu berjalan kaki dan naik auto
  • sampai2 dalam dewan agak lewat
  • ramai2 masuk dan memenuhi satu barisan
  • kelas physio rupanya
  • HOD suresh nampaknya bukan berada dalam mood yang bagus
  • dari jauh kelihatan seperti cheese yang diapit oleh roti sahaja
  • tiba2 masuklah beberapa cebis pelajar yang lagi lewat dari CEMPAKA
  • belum sempat duduk dan masih berjalan dengan machonya
  • tidak disangka2 dihalau oleh hod
  • terkejut chimpazee CEMPAKA yang baru sahaja menyelesakan diri selepas duduk
  • beberapa minit berlalu
  • datanglah helaian kertas attendance dari depan
  • sewaktu tiba ke arah CEMPAKA
  • tiada pen pula nak sign
  • lantas CEMPAKA berpaling ke arah orang di sebelah dan minta pinjam pen sambil SENYUM
  • maklumlah nak pinjam pen takkanlah nak menangis, mestilah senyum
  • tiba2 suresh berhenti dari berkata2
  • katanya, "hey you, stand up and get out. i don't like people distracting me in my class."
  • tika itu semua senyap tertanya2 siapakah yang dipanggil itu
  • katanya lagi "hey you, 4th row from the back, sitting between the girl with black and pink scarf. get up"
  • CEMPAKA rupanya orang yang dituju
  • lantas CEMPAKA bangun lalu berjalan ke arah lorong di tengah itu
  • CEMPAKA berpaling ke arah hod dengan harapan beliau akan berkata, "ok, u can go back to your seat" sambil bersenyum dengan ikhlas
  • sebaliknya, beliau berkata, "if u wanna smile so much, u can go somewhere else"
  • tidak menjadi rupanya cara CEMPAKA
  • jadi CEMPAKA pun berjalanlah ke arah pintu besar dan keluar dari dewan walaupun baru sahaja 5 minit berada di situ
  • padah senyum, dihalau keluar...
  • petang itu sewaktu dissection
  • CEMPAKA duduk sebentar di sebuah meja sambil menunggu turn untuk attendace
  • entah bagaimana petang itu CEMPAKA agak leka
  • sewaktu turn CEMPAKA tiba, lupa pula
  • lalu CEMPAKA dengan sepantas kilat berlari ke arah madam sayee
  • alangkah terkejutnya kerna hod anatomy pun ada
  • sewaktu CEMPAKA ingin kembali ke meja
  • hod berkata, "seriously, next time we wanna tie u to your table with a rope"
  • seperti sampan di tepi jeti rasanya CEMPAKA pabila hod berkata demikian
  • malang benar CEMPAKA petang itu
  • kena double oleh hod (physio & anat)
aduhai hod.....

6 comments:

Naxerul aka BoBo said...

hahahaha...cempaka2..lawak la ko ni....selalu bernasib malang..takper2..kalau ko tanya 2nd batch yg naseb sama ngan ko, mesti dorang akan kata aku..sebab aku meamng selalu kena jugak ngan lecturer2 tuh...boleh dikatakan setiap hari aku akan kena kerana dorang tak puas hati ngan aku..wakakak..apa2 pon rileks 2..

aku jugak adalah org pertama dihalau oleh suresh kerana senyum masa kelas, selepas 2 minggu berada di kelas...baru datang tau dah kena halau..hahahaha

dan aku lah org yg kena dissect sorang2, untuk buang otak cadaver dari memahat sampai lah menggergaji...aku sorang kena buat sebab dorang tak puas hati ngan aku...dia siap suruh semua org buang glove dan biarkan aku sorang2 menggergaji dgn penat lelahnya...naseb kalau dah kena target ngan lecturer..hahahaha

biasa la tu

kalau tanya si lecturer2 saper tak kenal no 36...mesti dorang akan tahu saperkah budak yg malang tu..

mestilah aku..

IRA said...

bobo, kau kene halau time duduk seblah akuu tuu...cuak gile aku haahahahahha

BAO said...

haha..sama ngan aku..kena halau ngan suresh..sbb pon sama..agaknyer die 2 mmg anti-senyum kot...lol.aku senyum tyme die buat lawak pon kena halau..mayB sbb tyme 2 aku sorg jer yg paham lawak die..sbb 2 jer trus kne halau..damn..

-bao-

sY@w@L & '@qiL@h said...

haha..bett...sian kt mu...

::hazimah:: said...

senyuman mu berpuaka kot??

IkieYcrUnchie_ikreLIcious said...

ikiey nampak cempaka kene halau..

mesti malu nye..konpem la..

tapi nak wat camne kan...

kate cem-puaka...

hahaha...

sbb tu asyik kene tegur je...

tak gitew cempaka?

lol=p

tapi time dgn Dr suresh tu sirius black i pon kesian sambil2 gelak sikit2 sbb mmg takde orang lain asyik kau je cempaka...hehe..