kami mengambil masa lebih kurang 45 minit untuk siap
resipi yang simple ini sesuai bagi mereka yang terutamanya hidup di perantauan dan ingin merasakan sajian tanah air
kunci utama
- rebus ayam+air sampai mendidih
- toskan ayam
- asingkan air rebusan
nasi
- tumis bawang (cincang) + halia (cincang) + butter
- masukkan beras (dibasuh)
- masukkan air rebusan ayam tadi
sup
- tumis bawang (mayang) + halia
- masukkan air rebusan ayam tadi
- masukkan garam secukup rasa
ayam
- gaul ayam tadi dengan kicap
- tambah garam kalau kicap tak masin
- goreng ayam yang digaul dengan minyak
sos kicap
- masak sup tadi + kicap + sos tiram sampai mendidih
sayur
- potong kubis + tomato +kubis bunga
- basuh sayur
- letak atas pinggan :P
selamat mencuba!!
1 comment:
bibikk.. ooo bibik..
nanti balek compare laa..
nasik ayam sape lagi umphh..
org czech ke bangalore yg boley buke kedai ni.
ekeke~ :p
Post a Comment